De ijsbeertjes

Wij lopen mee met de ALS Sunrise Walk 2023 en zetten ALS in het licht

Opgehaald

3.888
259% bereikt van het totaalbedrag € 1.500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Sinds december 2018 missen wij onze lieve zorgzame trotse moeder, oma en vrouw Anneke Damen de Vries, nadat zij op 54 jarige leeftij overleed aan de verschrikkelijke ziekte ALS.

Deze ziekte is bij mijn lieve vrouw en onze moeder helaas pas heel laat gediagnosticeerd, waardoor we maanden (bijna 2 jaar) ziekenhuis in en uit gingen op zoek naar de oorzaak van haar steeds verder aftakelende lichaam. Wat een wanhoop, angst en verdriet.

Hierdoor hebben we als gezin veel te weinig tijd gehad, nog onze laatste herinneringen te maken. Sinds de diagnose eind augustus 2018 hebben we nog 4 maanden met elkaar gehad en was het slopend om te zien hoe ze elke week minder kon. En toch bleef ze altijd positief en genieten van de kleine dingen die nog wel konden, zoals een rondje in de rolstoel door de natuur, kroelen met haar kleinkinderen, de geboorte van haar kleindochter, varen met haar vrienden in de biesbosch en met de rolstoeltaxi naar de bioscoop voor een avondje Dirty Dancing op groot scherm. 

Haar spraak was al voor de diagnose ver aangetast en maakte communiceren lastig. Wat een verdriet als dat stuk bijna onmogelijk wordt, terwijl je elkaar nog zoveel wilt vertellen en vragen. 

We missen onze lieve moeder, vrouw en trotse oma elke dag. Om de verschrikkelijke ziekte ALS in het licht te zetten/ onder de aandacht te brengen wandelen wij mee met de ALS sunrise walk. We wandelen met elkaar s‘nachts naar de zonsopgang de finish tegemoet. De sunrise walk voor ALS is voor ons een manier om verder te vechten, om de ziekte ALS in het licht te zetten, helaas is er veel te weinig geld om verder onderzoek te doen, we vechten voor een oplossing om deze ziekte te bestrijden. Voor onze lieve vrouw en moeder en oma kwam de oplossing te laat. Maar ook jij of ik kan deze ziekte krijgen net zoals er nog dagelijks mensen ALS krijgen. Met de wetenschap van nu kan de oplossing gesteld worden als er genoeg donaties binnen komen. Help jij/u ons mee om de ziekte ALS te stoppen

Beschikbare activiteiten:

  • 25 km route
  • 15 km route
  • 5 km route