Team Bertil

Ook in 2024 willen wij weer meelopen met de ALSsunrise walk in Utrecht

Opgehaald

4.678
135% bereikt van het totaalbedrag € 3.451

Tijd tot ALS Sunrise Walk 2024:

Bertil heeft geleefd met de gevolgen van ALS van begin 2019 tot aan zijn overlijden in april 2022. Van een sportieve man is hij in die tijd rolstoelgebonden geworden, waarbij ook de communicatie steeds moeilijker werd.

Tijdens zijn ziekte nam Bertil enthousiast deel aan onderzoeken naar ALS, niet alleen in de hoop dat hij er zelf baat bij zou kunnen hebben, maar ook met het oog op de mensen die na hem ALS zouden krijgen. Wij willen dit enthousiasme eer aan doen en helpen er graag aan mee dat dit onderzoek verder gaat.

Daarnaarnaast vinden we het even belangrijk om organisaties te steunen die zich inzetten voor de beschikbaarheid van hulpmiddelen die het leven met ALS minder moeilijk maken. Zo hebben wij de laatste 4 maanden van Bertils leven een rolstoelbus van de Stichting ALS op de weg kunnen gebruiken, zodat we makkelijker natuurrolstoelwandelingen konden gaan maken, en Bertil bij de uireiking van de bul van dochter Janneke kon zijn.

Dat de wereld zo weer wat groter werd, en we dingen konden gaan dóén in plaats van in de stilte met elkaar te zitten kwam de kwaliteit van leven van Bertil en ons allemaal in die tijd erg ten goede. Bertil was altijd al geen grote prater, maar veel meer een doener. Dus laten we er wat aan gaan doen!