Parts Express loopt mee voor hun zieke collega: 'De finish wordt emotioneel'

29 november 2021 07:32

Het team van logistiek dienstverlener Parts Express trotseert bij de ALS Sunrise Walk de duisternis. Niet vanwege teambuilding, maar vanwege een collega's die vorig jaar werd gediagnosticeerd met ALS.


Een van de teamleden van Parts Express kreeg vorig jaar het verdrietige nieuws dat hij aan ALS lijdt. "Het is een jonge, vitale vent van net 50 jaar", vertelt collega Carla Angenent. "Hij was actief in de sales en kwam daarom veel bij onze klanten over de vloer. Zijn klachten begonnen in eerste instantie met spraakproblemen en zijn spraak is essentieel voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden."

 Daarom heeft de collega al snel een punt achter zijn carrière moeten zetten. "Omdat hij altijd welbespraakt en heel actief was, heeft zijn ziekte bij veel collega's diepe indruk gemaakt", weet Carla.

Geld inzamelen
Parts Express verzorgt distributie en opslag voor een breed scala aan klanten en is actief in de autobranche, de installatiebranche en drukkerij- en papierbranche. "Het team dat meeloopt met de ALS Sunrise Walk bestaat uit zes collega's van verschillende afdelingen en vestigingen van het bedrijf. Drie collega's lopen samen met hun partner."

 

Omdat het team machteloos toeziet hoe hun dierbare collega aftakelt, besloten ze mee te doen aan de ALS Sunrise Walk om geld op te halen. "Dat is het minste wat we kunnen doen", zegt Carla. "Voor onze collega zal het medicijn waarschijnlijk te laat komen, maar deze ziekte moet écht de wereld uit." Daarbij staat ook Tour du ALS nog op Carla's lijstje. "Misschien volgend jaar."  

 

 

 

Emotionele finish
Ze benadrukt dat het heftig is om te zien hoe snel de ziekte toeslaat en hoe het lichaam beetje bij beetje meedogenloos wordt afgebroken. Om de ziekte én de deelname van het team van Parts Express onder de aandacht te brengen, zoeken ze de publiciteit op via social media. "Daarnaast hebben we een mailing verstuurd naar al onze klanten en vragen we sinds deze week ook aandacht voor de ALS Sunrise Walk via een banner onder onze e-mails. We krijgen veel positieve reacties van zowel collega’s,  klanten als subcontractors. Zo kregen wij vandaag bericht van één van onze subcontractors dat hij komende week een deel van de werkzaamheden kosteloos zal uit voeren en dat Parts Express het bedrag dat hier mee gemoeid is maar moet storten op de rekening van de ALS Sunrisewalk. Een geweldig mooi gebaar”.

De voorbereidingen voor de ALS Sunrise Walk in volle gang bij Parts Express. "Er wordt uiteraard veel gewandeld", zegt Carla. "En we hebben mooie jasjes besteld voor de deelnemers." De ALS Sunrise Walk wordt een bijzonder evenement voor het team. "Op de avond voor de walk gaan we samen eten en zaterdagochtend sluiten we ook af met een gezamenlijk ontbijt. Ik hoop dat het een mooie loop wordt met ons topteam! Ik verwacht wel dat de finish emotioneel zal zijn."

 

Steun jij de strijd van team Partsexpress met een donatie!