Interview Marieke: Met een hart vol liefde wandelen we mee voor onze moeder.

21 januari 2022 16:19

De moeder van Marieke heeft ALS. Die diagnose kwam juli vorig jaar. Samen met haar zus Anja loopt ze mee met de ALS Sunrise Walk. Wij gingen met haar in gesprek over haar reden om mee te doen.

 

“Ons team heet Hart vol Liefde. Deze naam is heel bewust gekozen, want vol liefde staan we als gezin om elkaar heen. Na de diagnose kreeg mijn moeder te horen dat ze nog ongeveer een week te leven had. Inmiddels is er een half jaar verstreken. We zijn ontzettend dankbaar dat we haar nog bij ons hebben. Maar het is moeilijk om iemand die je lief is, zo te zien lijden. Onze moeder is heel kwetsbaar, we leven echt van dag tot dag. We genieten van elk moment dat we nog samen zijn, dankbaar voor de extra tijd die we hebben gekregen. Dat de ziekte niet te stoppen is, is erg moeilijk. Wat zou het mooi zijn als er een geneesmiddel komt, zodat de diagnose niet automatisch het einde betekent.”

Muziek geeft moed
De extra tijd met hun moeder, wordt goed benut. Genoten wordt er nog; van hele kleine dingen. “Mijn moeders grote hobby is accordeon spelen. Tot haar en ons grote verdriet, kan dat nu niet meer. Gelukkig bespeelt mijn zus het instrument ook. Zo horen we nog regelmatig de mooie klanken. Een andere zus speelt dan mee op de pamfluit. We halen heel veel troost en bemoediging uit de muziek.”


Wij strijden mee
Tijdens de Sunrisewalk loopt Marieke de zon tegemoet, samen met haar zus. Met een hart vol liefde en hun moeder in gedachten. “Op Facebook zag ik de aankondiging voorbij komen voor de ALS Sunrise Walk. Als grapje stuurde ik het door naar mijn zus, maar het begon vervolgens toch te kriebelen. Meedoen aan de ALS Sunrise Walk is een vorm van verwerking. Het is vast niet makkelijk, al die kilometers in het donker, maar we hebben dat graag over voor onze moeder. Zij had geen keuze toen ze deze ziekte kreeg. Nu strijden wij met haar, en al die andere mensen mee, die vechten tegen ALS.”

Trots op mijn vader
De voorbereidingen op de ALS Sunrise Walk geven Marieke en Anja veel positieve energie. “We lopen veel, samen en alleen. Als we samen zijn lachen we heel wat af. Dat is precies wat we nodig hebben tussen alle zorgen die we hebben om onze moeder. We nemen haar regelmatig mee in de rolstoel. Even een klein rondje door de wijk. Onze vader loopt dan ook mee. We zijn zo trots op hem. Altijd staat hij voor mijn moeder klaar. Als gezin steunen we elkaar en voelen elke dag  dat liefde overwint.”

 

Hebben Marieke en Anja tips voor andere deelnemers om donatiegeld op te halen?
Zij delen hun donatielink regelmatig via Whatsapp en op Facebook. Ook hebben ze posters opgehangen op het werk en in de kerk. Zij hopen op nog meer donaties zodat ze uiteindelijk €2000 euro kunnen ophalen voor de strijd tegen ALS.

Wil jij de actie Anja en Marieke steunen?

 

Doneer dan ook!