Interview Gerben Bouwman - “Wat was het een mooie happening. Super georganiseerd!”

24 februari 2022 08:21

“Wat was het een mooie happening. Super georganiseerd!” aldus Team Deurdonderen op hun actiepagina. Het team haalde tijdens de eerste editie van de ALS Sunrise Walk ruim €30.000 op. Teamlid Gerben Bouwman liet ons afgelopen week via de mail nog even persoonlijk weten hoe hij en de rest van het team genoten hadden van deze eerste editie van een bijzondere wandeltocht.

“Ik heb geen vraag maar ik wil graag laten weten dat ik het enorm gewaardeerd heb hoe goed de ALS Sunrise Walk georganiseerd was. Zowel op de website als in de mailings maar ook zeer zeker de wandeling zelf. Wat een fijne vrijwilligers, alles was supergoed verzorgd, lekkere versnaperingen, heerlijke soep, geweldige sfeer. Kortom: meer dan geweldig gedaan, echt een topprestatie van de organisatie en de vrijwilligers!” Zo begon de e-mail van Gerben. Hij liep samen met collega's van Piet Zijlmans namens Ericsson met familie en vrienden van Piet mee onder de gezamenlijke vlag van Team Deurdonderen.

Positieve energie
Toen we hem vroegen of we zijn enthousiasme mochten delen, reageerde Gerben verheugd: “Wauw wat een toffe reactie vanaf jullie kant! En wat een eer. Uiteraard mogen jullie mijn ervaringen tijdens de ALS Sunrise Walk delen. Alles wat maar kan helpen om ALS meer bekendheid te geven en mensen te motiveren om geld in te zamelen is meer dan goed natuurlijk.” De wandeling heeft zowel Piet als Gerben en het hele team veel positieve energie gegeven. “Piet leefde hier enorm naartoe. De voorbereidingen waren al geweldig, zoals de mooie reacties die je krijgt als je om een donatie vraagt. Maar ook de fijne gesprekken, soms met mensen die je al jaren niet gezien of gesproken hebt. Echt hartverwarmend hoe iedereen begaan was met Piet en de bereidheid om samen tegen ALS te strijden!”

  

De tocht zelf was geweldig, het weer zat gelukkig ook mee. “Het was zo goed en mooi met elkaar, wat een energie heeft dit evenement ons gegeven! Hier kunnen we voorlopig weer even mee door!” En door gaan ze zeker. De collega’s van Piet bij Ericsson die hebben meegelopen zijn al begonnen met het motiveren van andere collega’s om tijdens een volgende editie ook mee te lopen. Voor het bedrijf gaan ze een goed verhaal met foto's en filmpjes in elkaar zetten. Met die presentatie gaan de collega’s kijken of ze daarmee nog een mooie donatie bij de directie van het bedrijf kunnen ophalen. Gerben: “Onze nog op te halen donaties voor de volgende editie verdubbelen lijkt mij wel een mooie actie!”

 

Ingehaald
De collega’s die dit jaar hebben meegelopen hoorden pas vrij kort van tevoren van deze actie. “We werden begin januari erop geattendeerd door Piet. Een week later waren we ingeschreven en maakten we deel uit van het team Deurdonderen, het team van Piet zijn familie en vrienden. Dat vonden we een geweldige eer aangezien we "maar" collega’s zijn… Dezelfde dag kwamen de eerste donaties al binnen, dan val je bijna van je stoel hoe snel de teller op loopt...” Die snel oplopende teller zorgde ervoor dat Gerben volop actie ging voeren om zoveel mogelijk donaties op te halen. “Ik maakte het een sport om zoveel mogelijk geld op te halen, ik vraag het tenslotte niet voor mezelf maar voor Piet en onderzoek naar ALS.” Uiteindelijk staat de teller van Gerben op maar liefst €4.390,00 en is hij op één teamlid na degene die het meeste geld heeft opgehaald voor team Deurdonderen. “Ik stond lang op nummer 1, maar Andy uit ons team Deurdonderen heeft me ingehaald, hahaha. Hij is naast goede vriend van Piet ook cabaretier en hij heeft van drie voorstellingen de opbrengst aan de ALS Sunrise Walk gedoneerd - zodoende haalde hij me met kop en schouders in - en dat was alleen maar goed - hoe meer geld voor onderzoek naar ALS hoe beter!”

Nieuwe acties
Tijdens een volgende editie is Gerben er dan ook zeker weer bij. Hij is nu alvast begonnen met plannen maken en ideeën uitwerken om zoveel mogelijk donaties op te halen. “Ik ga een doelcollecte aanvragen bij ons in de kerk. Met een kleine persoonlijke presentatie erbij op het podium kan ik onze gemeente verzoeken om gul te geven voor dit meer dan goede doel. Daarnaast ga ik tegen die tijd ook de plaatselijke supermarkt benaderen. Mijn beide dochters van 17 en 15 werken daar als parttime kassière en vakkenvuller en de supermarkt haalt met regelmaat statiegeld op voor een goed doel. Daar ga ik ook proberen een paar weken voor ALS te claimen.”

 

Als we vragen naar Gerben zijn persoonlijke doel voor volgend jaar, begint hij te lachen. “Eerste worden qua opbrengsten in het team”, zegt hij met een grote grijns. “Want tweede is mooi, maar eerste is beter! Maar zonder gekheid, dat is geen doel op zich maar zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS wel!”

 

Wil jij de actie van Gerben ook nog steunen met een donatie?

Dat kan hier.