Interview Marion Hoegen - “We voelen ons machteloos en door mee te wandelen kunnen we tenminste íets doen.”

19 maart 2022 08:38

Kort geleden kreeg de zus van Marion Hoegen de diagnose ALS. Ineens maakte de ziekte deel uit van haar leven. Om een steentje bij te kunnen dragen aan het onderzoek naar genezing, liep Marion mee met de ALS Sunrise Walk. Samen met haar familie en vrienden van haar zus vormde zij Team Hoegen. “We voelen ons machteloos en door mee te wandelen kunnen we tenminste íets doen.” We spraken Marion voorafgaand aan de ALS Sunrise Walk. Dat interview kun je hier teruglezen. Inmiddels zijn we bijna drie maanden verder en spreken we Marion opnieuw. Hoe heeft Team Hoegen de ALS Sunrise Walk beleefd?

 

Oppepper

“De ALS Sunrise Walk was een mooie wandeling van 25 kilometer waar we met ons team echt naartoe hebben geleefd. Iedereen had goed zijn best gedaan om zich met lampjes te versieren en het idee erachter, om samen ALS in het licht te zetten, is dan ook zeer goed gelukt!” De route van 25 kilometer dwars door Utrecht vonden ze goed te doen. Ook het midden in de nacht lopen viel ze uiteindelijk mee. Marion: “Van tevoren had ik verwacht dat we nog wel moeite zouden krijgen met het lopen in de nacht. Maar het was gelukkig goed weer en de frisse wind in je gezicht hield je wel wakker. Daarnaast waren de stops tussendoor erg fijn, met een lekkere kop thee of koffie en wat fruit of een koek. Dit was allemaal heel goed geregeld door de organisatie van de ALS Sunrise Walk. Ook de mensen die onderweg het verkeer in de gaten hielden deden goed werk!” Het laatste deel liep het team de zon tegemoet. Voor vele deelnemers was dit echt een hoogtepunt van de ALS Sunrise Walk. Zo ook voor Team Hoegen: “Ik neem aan dat er goed over de route nagedacht is, want de laatste kilometers liep je echt de zon tegemoet. Dat was heel mooi en een soort van oppepper voor de laatste 5 kilometer.”

 

Lach en een traan
Het team werd onderweg ook nog verrast door de buren van Marions zus, met een tafel vol lekkers. Ook stonden hun vrienden onderweg met borden en lichtjes het team aan te moedigen. Sommigen liepen de laatste 5 kilometer met het team mee. “Het voelde als een extra steuntje in de rug en dit laat maar weer zien hoeveel mensen er met ons meeleven.”

 Het was voor Marion een wandeling met een lach en een traan. “Waar je vol energie begint aan de wandeling, komen na 25 km de emoties wel naar boven. Het is fijn dat je dan samen met je familie en vrienden bent, en dat we steun hebben aan elkaar.”

 

Trots
Ze zijn -terecht- ontzettend trots op deze teamprestatie, en ook op de vele donaties die ze hebben opgehaald. “We hebben er alles aan gedaan om donaties binnen te halen en hebben onszelf overtroffen door bijna het dubbele van ons streefbedrag op te halen. Hier zijn we als team trots op en we zijn alle donateurs dan ook heel erg dankbaar. We hopen dat er snel een medicijn komt voor deze verschrikkelijke ziekte.”

 

Steun jij de strijd van Marion en haar zus?

Je kunt nog tot en met 31 maart doneren voor de ALS Sunrise Walk!