Interview Miranda Overbeek: “Mijn vader had een hele positieve instelling. Hij probeerde altijd alles te doen wat er mogelijk was.”

01 november 2022 16:00

Het glas was altijd halfvol bij de vader van Miranda Overbeek. Ook toen hij ziek werd en na vele onderzoeken in 2014 de diagnose PSMA kreeg, wat net zoals ALS een progressieve spierziekte is. Miranda’s vader overleed in 2020. Omdat er nog altijd geen medicijn is voor ALS, PSMA en andere aanverwante spierziektes loopt Miranda samen met haar familie in de nacht van 10 op 11 februari 2023 mee met de ALS Sunrise Walk om zo geld op te halen in de strijd tegen deze dodelijke ziektes.  

 

Mooie herinneringen 

“Mijn vader had een hele positieve instelling. Hij probeerde altijd alles te doen wat er mogelijk was, en de instelling van ons gezin was dan ook: zoveel mogelijk leuke dingen doen. Dit hebben we zeker gedaan: we hebben nog heel veel leuke uitjes en etentjes gehad. Zo hebben we nog heel veel mooie herinneringen kunnen maken, juist ook in de periode dat mijn vader ziek was.” We spreken met Miranda Overbeek. Ze is 33 jaar, getrouwd en werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze loopt samen met haar moeder, broers en echtgenoot mee tijdens de ALS Sunrise Walk. Samen hopen ze een mooi bedrag op te halen aan donaties om daarmee meer onderzoek mogelijk te maken. “Ik loop uiteraard mee voor mijn lieve vader maar ook voor alle andere mensen met PSMA en ALS, zodat er hopelijk een medicijn kan komen dat deze genadeloze ziektes kan stoppen.”  

 

ALS Meelopers Vierdaagse 

Met haar man heeft Miranda al eerder gewandeld om geld op te halen in de strijd tegen ALS: “Mijn man en ik hebben in 2018 in de week van de Nijmeegse vierdaagse meegedaan met de ALS Meelopers Vierdaagse. Wij liepen vier avonden vijftien kilometer in en om Gorinchem (in totaal dus 60 kilometer) en hebben hiermee € 2.542,00 opgehaald! Dit was te danken aan maar liefst 103 donateurs, waaronder ook vijf bedrijven.” De 15 kilometer is dus bekend terrein voor Miranda. Tijdens de tweede editie van de ALS Sunrise Walk is het ook mogelijk om voor een route van 15 kilometer te kiezen, en dit is dan ook de route waar Team Familie Overbeek aan meedoet. Ze verwachten dat het een gezellige wandeling wordt: “Ik ben verder wel heel benieuwd hoe het zal zijn om ’s nachts te wandelen, want dit heb ik nog nooit eerder gedaan. En ik hoop vooral dat het niet glad zal zijn door sneeuw of ijzel!” 

 

Streefbedrag 

Qua voorbereiding zit het wel goed bij het team. “Wij lopen 15 kilometer. Hier hoef ik me niet echt op voor te bereiden, omdat ik regelmatig wandel, ook langere afstanden. De voorbereidingen zitten dus vooral in het ophalen van zoveel mogelijk geld! Hier ga ik de komende periode meerdere malen aandacht aan besteden via social media, Whatsapp en de donatiebus uit het startpakket.” Het streven is om minimaal het bedrag te evenaren wat ze tijdens hun deelname aan de ALS Meelopers Vierdaagse hebben opgehaald. “Met elkaar willen we minimaal € 2.500,00 ophalen. Tijdens de Meelopers Vierdaagse hebben we ons streefbedrag gehaald door diverse berichten op social media en in Whatsappgroepen te plaatsen, maar vooral ook door mensen persoonlijk te benaderen.”  

 

Help jij de familie hun doel te behalen? Dan help je daarmee ook zoeken naar de oplossing voor ALS, PSMA en PLS. Doneer meteen via deze link.