Interview Stephan Horn-Janson: “Ik heb bij mijn stiefvader met eigen ogen gezien wat ALS met je doet. Daarom loop ik mee met de ALS Sunrise Walk!”

30 november 2022 10:04

Stephan Horn-Janson is 36 jaar en woont met zijn partner Mark in Rotterdam. Tijdens de tweede editie van de ALS Sunrise Walk gaat Stephan de route van 25 kilometer lopen. “Het belangrijkste dat mensen mee moeten krijgen van onze deelname, is dat het écht klaar is als je de diagnose ALS krijgt. Toen mijn stiefvader ziek was kreeg ik vaak de vraag: “Maar kunnen ze niets met medicijnen ofzo?” Helaas is dat nog niet het geval. Daarom loop ik mee tijdens de ALS Sunrise Walk, om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoeken naar een medicijn voor deze vreselijke ziekte.” 

 

Perfecte combinatie 
“Mijn stiefvader is acht jaar geleden overleden aan de gevolgen van ALS. Mijn man Mark en ik houden allebei enorm van wandelen én we wilden iets doen om ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen ALS.” De ALS Sunrise Walk is voor deze wandelliefhebbers dus een mooie combinatie van geld ophalen voor het goede doel én genieten van een bijzondere wandeling door de Utrechtse nacht. 

 

 

Donateurs werven in december  

Stephan loopt de ALS Sunrise Walk niet alleen. Team Hans bestaat inmiddels al uit 5 personen. Stephan: “Enorm fijn en goed dat Mark en ik gesteund worden door deze kanjers. We zijn heel blij dat ze met ons deze uitdaging aan willen gaan!” Op de vraag of ze nog een specifieke voorbereiding hebben, geeft Stephan antwoord: “Wij lopen al heel veel, dus voorbereiding is voor ons niet nodig. Wel proberen we natuurlijk zoveel mogelijk mensen over te halen om ons team te sponsoren. En dan met name rond de Kerst, want dat is het ideale moment om donateurs te werven denken wij.”  

 

Aandacht voor ALS 

De mannen hebben geen specifieke verwachtingen, maar ze hopen vooral dat het een mooi wandelevenement wordt waarbij er veel geld opgehaald gaat worden voor onderzoek naar ALS en aanverwante ziektes. Het doel van hun deelname? “Een mooie wandeling, aandacht voor ALS en natuurlijk wat geld!”

 

Help jij Stephan en Mark mee om hun doel te behalen? Doneer dan vandaag nog via de actiepagina van Team Hans of loop met ze mee tijdens de tweede editie van de ALS Sunrise Walk in de nacht van 10 op 11 februari 2023!