Interview Caroline Duns – “Ons doel: Met een gezellig en groot team al wandelend van Utrecht genieten terwijl we tegelijkertijd een mooi bedrag inzamelen voor ALS.”

06 februari 2023 12:38

Caroline Duns is een Utrechtse studente en lid van de studentenvereniging Collegium Studiosorum Veritas (C.S. Veritas). Met haar studentenvereniging gaat Caroline deelnemen aan de ALS Sunrise Walk. Tijdens het nachtelijke wandelevenement loopt ze samen met alle deelnemers de zonsopgang tegemoet en wordt ALS in het licht gezet. Caroline: “Wat ik verwacht, is dat dit een bijzondere en unieke ervaring zal zijn. Het gebeurt niet vaak dat je Utrecht op deze tijden leert kennen.” 

 

Maatschappelijk Initiatief Veritas 

C.S. Veritas is een gemengde Utrechtse studentenvereniging, die haar oorsprong kent in 1889. De studentenvereniging bestaat uit ruim 1.800 leden. Hiermee zijn ze één van de oudste en grootste verenigingen van Utrecht. Binnen de vereniging is er een commissie die zich richt op bijzondere activiteiten die een bijdrage leveren aan verschillende maatschappelijke initiatieven voor verschillende doelgroepen in Utrecht. Deze commissie heet Maatschappelijk Initiatief Veritas (MIV) en heeft een mooie doelstelling: “Enerzijds ons inzetten voor de medemens in Utrecht en anderzijds de leden van Veritas maatschappelijk bewuster maken en motiveren om zich in te zetten voor maatschappelijke activiteiten.” Een voorbeeld van een maatschappelijke activiteit die MIV heeft uitgevoerd, is het Daklozendiner. Nu staat de ALS Sunrise Walk op de planning. 

 

ALS Sunrise Walk 

Vanuit de organisatie van de ALS Sunrise Walk is C.S. Veritas benaderd met de vraag of zij als studentenvereniging deel zouden willen nemen aan de ALS Sunrise Walk. Al snel kwam er vanuit het bestuur reactie terug en werd er contact gelegd met Caroline van Maatschappelijk Initiatief Veritas. Caroline: “Toen wij werden benaderd of wij wilden meedoen aan de ALS Sunrise Walk was het enthousiasme groot. Wij vinden het ontzettend leuk dat er contact met ons is opgenomen om mee te doen aan deze actie.”  

 

Groot & gezellig team  
In de nacht van 10 of 11 februari loopt Caroline mee tijdens de ALS Sunrise Walk. Hier loopt zij de 15 kilometerroute onder teamnaam C.S. Veritas. “Wat ik verwacht, is dat dit een bijzondere en unieke ervaring zal zijn. Het gebeurt niet vaak dat je Utrecht op deze tijden leert kennen.” Het doel van Caroline is om met een groot en gezellig team deel te nemen en tijdens het wandelen te genieten van Utrecht. Daarnaast hoopt ze met het team een mooi bedrag in te zamelen voor onderzoek naar een behandeling en genezing van ALS. “Hopelijk kunnen we andere studenten net zo enthousiast maken als wij dat zijn, zodat we met een groot team deze wandeling kunnen lopen.” Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk studenten aansluiten bij team C.S. Veritas en er een mooi bedrag wordt opgehaald, promoot de studentenvereniging de ALS Sunrise Walk onder de studenten.  

 

Wil jij C.S. Veritas ook steunen in de strijd tegen ALS? Doneer dan via hun actiepagina of loop zelf mee tijdens deze bijzondere nachtelijke wandeltocht! Meer info of direct aanmelden? Klik hier.