Interview Tijmen Hunink – “Onze hockeycoach zit in een rolstoel of scootmobiel. Verder merken we er niks van.” 

18 december 2023 19:41

Tijmen Hunink (10) woont in Bunnik. Omdat zijn hockeycoach Frank de diagnose ALS heeft gekregen, komt hij samen met zijn teamgenoten in actie. In de nacht van 1 op 2 maart lopen zij samen 15 kilometer. 

 

Coach Frank

Sinds kort is de hockeyclub van Bunnik een team rijker: J012. De groep bestaat uit 12 jongens en is ontstaan nadat verschillende teams zijn samengevoegd. Tijmen: “Frank is pas mijn coach vanaf deze zomervakantie, maar hij is al langer bij de club. Hij is altijd enthousiast en een leuke coach.” Toen we Tijmen vroegen wat hij van de ziekte meekrijgt, zei hij: “Onze hockeycoach zit in een rolstoel of scootmobiel. Verder merken we er niks van.”


Team J012

De moeder van Tijmen doet ook mee aan de ALS Sunrise Walk. De organisatie waar zij werkt, doet onderzoek naar ALS. Dat zette iets in beweging. “Toen dacht ik dat we als hockeyteam ook mee zouden kunnen doen. Veel kinderen waren ook enthousiast en nu zitten we al op 16 kinderen.”

 

Geld ophalen

Het team heeft een streefbedrag van €4.000. Om dit geld op te halen, hebben ze allerlei plannen die ze binnenkort voor de training zullen bespreken. “We willen oliebollen gaan verkopen, een high-tea organiseren en we gaan nog een actie bedenken die met hockey te maken heeft.” Tijmen raadt anderen aan om zo veel mogelijk over je actie te vertellen. Hij heeft zelf een flyer gemaakt om zijn actie te verspreiden en hij heeft een eigen winkeltje op de oprit gemaakt, waar hij plantjes en kerstversiering verkoopt. 

 

Attentie!

Tijmen heeft een oproep: “Mensen die dit lezen: steun ons team met een bijdrage!”. 

Wil jij Tijmen en zijn team steunen in de strijd tegen ALS? Doneer dan via hun actiepagina of loop ook mee tijdens deze bijzondere wandeltocht! Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier