Interview Fenna Steneker – “Het is heel verdrietig om te zien dat mensen met ALS steeds minder kunnen en dat hun lichaam niet meer doet wat ze willen, terwijl dat voor mij zo gewoon is.”

26 januari 2024 15:44

Fenna Steneker (12) heeft Team NightStarS voor de ALS Sunrise Walk aangemeld, omdat in haar familielijn verschillende mensen de diagnose ALS hebben gekregen. Zo overleed haar opa aan ALS. “Het is heel verdrietig om te zien dat mensen met ALS steeds minder kunnen en dat hun lichaam niet meer doet wat ze willen, terwijl dat voor mij zo gewoon is.”


ALS in de familie

In de familielijn van Fenna is ALS regelmatig voorbijgekomen. Haar opa overleed aan ALS en ook een aantal van zijn ooms, broers en een van zijn zussen. Een aantal jaar geleden overleed ook een neef van haar moeder aan ALS. “Je kunt hen alleen maar helpen en er voor ze zijn. Uiteindelijk zoeken ze naar wat nog wel kan, maar het is zo oneerlijk dat er niets of weinig is wat mensen met ALS kan helpen.” Fenna benadrukt ook de andere kant: “Gelukkig kunnen ze nog lol hebben en samen mooie herinneringen maken.”In de nacht lopen

Fenna vormt samen met haar moeder, oom en oud-oom Team NightStarS. De teamnaam heeft een bijzondere betekenis: “Ik heb deze naam bedacht, omdat ik hoop dat de sterren ons in de avond en nacht gaan helpen. En dat het gaat lukken om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat deze ziekte genezen kan worden en het licht ook gaat schijnen voor mensen met ALS.” Fenna gaat 15 kilometer wandelen en de voorbereidingen zijn in volle gang. Er wordt drie keer per week gewandeld en de afstanden worden steeds langer. 


€1.000,- aan donaties ophalen

Naast het wandelen is Fenna ook druk met het ophalen van geld. Ze heeft niet stilgezeten, want haar teller staat al op ruim € 300,-. Maar de ambitie is nog een stuk groter: “Ik wil het liefst € 1.000,- ophalen, ook al is dat wel erg veel. Maar ik ga het toch proberen! Nu heb ik vooral geld opgehaald door berichten te sturen via WhatsApp en Facebook. Binnenkort ga ik naar een rommelmarkt om spullen te verkopen. Alle opbrengst gaat naar deze actie. Verder heb ik loomarmbandjes gemaakt die ik ga verkopen.” Wil jij Fenna helpen om haar streefbedrag van € 1.000,- te halen en daarmee bijdragen aan de strijd tegen ALS? Doneer dan via
haar actiepagina. Je kunt ook zelf meelopen tijdens deze bijzondere wandeltocht! Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.