Niels Boek – “Zijn positiviteit en sportiviteit heeft hij tot het laatst aan ons laten zien, hij zou als eerste ALS verslaan!"

23 februari 2024 10:50

Niels Boek, algemeen directeur van Atrium Vastgoedmanagement en Vervane Beheer, komt samen met zijn collega’s in actie tijdens de ALS Sunrise Walk. Hun oprichter, directeur en vriend Patrick verloor afgelopen jaar de strijd tegen ALS. “Zijn positiviteit en sportiviteit heeft hij tot het laatst aan ons laten zien, hij zou als eerste ALS gaan verslaan!”

 

ALS verslaan

Patrick was een sportieve, energieke familieman die zeer positief in het leven stond. Niels: “De diagnose kwam binnen als een bom. Zijn positiviteit en sportiviteit heeft hij tot het laatst aan ons laten zien, hij zou als eerste ALS gaan verslaan! Natuurlijk wist je dat hij dat bewust uitdroeg om zijn omgeving niet te belasten met zijn gevecht. Het typeerde hem.” Het ziekteproces van iedere ALS-patiënt is anders, met allemaal dezelfde uitkomst. Niels en zijn collega’s denken liever aan de mens Patrick, dan aan het proces van zijn ziekte. 

 

Bezoek aan huis

Toen Patrick niet meer in staat was om naar kantoor te komen, werd Niels gevraagd om een aantal bedrijfszaken op te pakken. Vanaf dat moment ging Niels bijna wekelijks naar Patricks huis om werk door te nemen. “Die momenten werden steeds intenser en naarmate het werk was opgepakt, werd het persoonlijker en eigenlijk heel gezellig. Humor was zijn grootste kracht en daarmee hielp hij mij om met het verdriet om te gaan.”

Een lach en een traan

Na het verlies van Patrick kwam zijn team de ALS Sunrise Walk tegen. Vijftien collega’s wandelen in de nacht van 1 op 2 maart de zonsopgang tegemoet en zamelen geld in voor onderzoek naar ALS. Niels: “Ik verwacht dat het een gezellige wandeltocht wordt waarbij we de zon zien opkomen en we mooie verhalen over Patrick gaan delen. We zullen lachen met ongetwijfeld een traan.” Het team heeft sinds hun deelname een groot aantal donaties ontvangen. Niels heeft daar een duidelijke verklaring voor: “Dat komt door de mens die Patrick was. Iedereen die wij benaderen heeft enkel positieve herinneringen aan zijn gezonde jaren en verdrietige herinneringen aan het proces; dat maakt dat men wil bijdragen.”

 

Wens voor ALS-patiënten

Niels wenst iedereen een veilige tocht toe en veel sterkte bij iedereen zijn verwerkingsproces. “Iedereen die al ziek is, wensen wij warmte, licht en kracht toe.”

 

Wil jij Niels en zijn collega’s ook steunen in de strijd tegen ALS? Doneer dan via hun actiepagina of loop ook mee tijdens deze bijzondere wandeltocht! Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.